Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:52 | September 17, 2018

This week and trying to find that perfect combo of baby and job.

Äntligen en måndag morgon där jag inte känner någon ångest alls inför alla måsten och allt som måste göras, allt jag tackat ja till. Det tar lite tid att komma in i mammarollen ändå, inte kanske just den rollen att ta hand om en annan liten person utan mer att jag har svårt att förstå att mitt liv inte ser riktigt likadant ut, Frans har hittills varit en enkel bebis att ha med mig och när det trillar in mail kring spännande möten eller ett kul event man ska osa till en månad innan känner jag “JA!! Vad kul” för det ligger liksom i ryggraden på mig, jag har alltid haft svårt att säga nej, numera kan jag säga nej men “problemet” är att jag tycker att så mycket är kul. Mindre kul när man vaknar en morgon och tagit sig vatten över huvudet och Frans inte har en toppendag. Då är det bara ställa in allt.

Men, jag lär mig hela tiden. Jag pratade om just detta med superinspirerande Valerie förra veckan, hon är också egen företagare och har 3 barn och hon sa till mig att det tog henne ungefär ett år att komma in i rollen och hitta sin mammaroll ihop med att vara egen företagare. Vi pratade om att ta en lunch eller något någon dag, jag ska verkligen fråga om jag kan bjuda henne på lunch snart och få höra lite hur hon gjort. 3 barn och egen karriär, det är inte så lätt och det är svårt att förstå hur svårt jobbet är att släppa när man tycker det är så kul och man verkligen brinner för något.

Det är ju verkligen en utmaning med två karriärer och en bebis trots att Frans alltid i alla lägen går först. Men jag sa till J igår kväll att när jag har bemästrat detta så kommer det bli så himla bra, det är ju en ynnest (tycker jag) att få jobba lite samtidigt som man är mammaledig om man vill och kan. Jag tycker ju det är så himla kul att jobba och tror faktiskt jag hade haft lite svårt att vara helt ledig även fast det i mitt huvud låter väldigt härligt. Ni anar inte hur rastlös jag blir… Men så som denna veckan, när allt känns i sin ordning, inga släcka-bränder-moments utan bara ett par få jobbsaker inplanerade så känns det helt fantastiskt roligt. Roligt att vara mamma och entreprenör! Äntligen. Vi satsar på detta nu, det kommer säkert komma fler stressiga dagar men nu försöker jag hålla i detta, jag lär mig, jag lär mig prioritera rätt.

Jag har ätit en lugn frukost, Frans har lekt och napat, jag har duschat och druckit kaffe och snart kommer min syster Linn hit, hon hjälper mig med Frans varje mån / tis fram till jul, så glad över det!! <3 Vi ska en avstämning vid 11, jag, Linn och Cajsa som jobbar för mig så ska vi se vad som ska göras under veckan sedan har jag ett möte klockan 15.00 annars har jag ingenting, ska smita förbi mitt team och kika på lite tyger, i lugn och ro. Så mysig känsla. Jag är alltid on the go och vill helst ha allt gjort igår så jag kan inte spara något “till senare” Inte ens mail, jag bara måste få allt gjort direkt. Något jag också kanske kan lära mig, rangordna och ta en sak i taget haha. Där måste jag också inse att jag kanske inte alltid är tillgänglig, för det är jag inte längre.

Nu idag när jag stod i duschen och kände den där sköna känslan som svepte genom kroppen så blev jag så glad, jag vet ju vad jag mår bra av och det är verkligen inte stress. Jag minns tiden i Buffalo, den lugna tiden som gravid, jag älskade det. Jag tror att en stor del av varför jag tyckte det var så mysigt att vara gravid var för att jag verkligen hittade någon slags harmoni i kroppen, en skön känsla. Den kände jag idag, nu ska jag fortsätta jobba på att behålla den och det är allt upp till mig själv och mina val och tankar.

Puss på er! Nu ska jag fixa i ordning mig, jag bär mina nya byxor från Busnel. Länk HÄR. Just ja, förövrigt, jag har inte fixat mitt hår ännu men det är faktiskt enklare att fixa nu än tidigare! Så bra.


2 kommentarer2 kommentarer om “This week and trying to find that perfect combo of baby and job.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej Sanne, var är er matta från i vardagsrummet och vad är det för färg?

    Reply
  • Från vasahem inredning 🙂 Martin där vet! kolla med honom på dm på instagram! KRAM

    Reply