Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:04 | September 20, 2017

Det stora inlägget om mitt hår – Q&A med mig och min frisör! // The big post about my hair – Q&A with my hairdresser!

Hej alla fina läsare!

Therese Frieberg här, Sannes frisör. Jag vill börja med att säga att jag tycker att det är superroligt att ni är så nyfikna dels på Sannes hår, hårrutiner samt Hairtalk. Jag ska försöka svara på era frågor så gott jag kan och hoppas även att Sanne kommer hoppa in och svarar paralellt med mig. Dock vill jag klargöra att jag inte jobbar för Hairtalk. Jag jobbar som frisör på BANGS i Stockholm, har jobbat som frisör i ca 15år och jobbar MED Hairtalk. Så alla svar om Hairtalk är mina egna, hur jag tycker att det är att jobba med den typen av hårförlängning. Vill ni veta mer och ha mer exakt information hänvisar jag er gärna till www.hairtalk.se där ni hittar all information. Men nu tycker jag vi kör igång med alla era frågor.

Hej! Roligt med frågestund! Måste man använda Hairtalks egna produkter eller kan man använda andra produkter som är paraben och sulfatfria?

THERESE: För att garantin på håret ska hålla så vill Hairtalk att man använder Hairtalks egna produkter. Jag har gjort både och. Deras serie är väldigt bra för löshåret, men personligen så är jag inte överförtjust i produkterna över lag. Så det är lite upp till dig som kund. Vill du behålla garantin på håret så rekomenderar jag dig att använda Hairtalks serie.

Hur länge sitter håret i? För det är väl tejp man använder?

THERESE: Normalt 6-10 veckor. Mina kunder kommer oftast in efter 8-10 veckor för en omsättning. Och sköter man håret bra så kan man sätta om håret 3-4 gånger. Den kunden som jag har haft som har haft ett set som längst hade samma hår i nästan ett år, men hon var även en exemplarisk extensionskund.

What is your hair color? I love it!

THERESE: Hairtalk Colors: 18/25 23/613 613/18

Sannes Color: Mocca blonde

Ditt hår är ju dröm! Undrar hur du tycker hairtalk känns i håret? Känns det konstigt? Man är ju så van att kunna dra fingrarna genom håret! Kram

SANNE:
Jag har vant mig och vande mig ganska fort. Jag drar fingrarna genom håret hela tiden, jag har ju inte hairtalk liksom enda upp och det är oftast där jag pillar i håret eller byter bena men annars är det inget jobbigt alls, jag märker inte av det! Dom är så platta också själva insättningen så den känns knappt.

Love your hair! What kind if extansions do you have? Tapes?
How long you can let it in?
And how long are your own hair?
Sooo many questions i know :)!!

I have Hairtalk, it’s a tape in extension. I change them every other month and I can use the same hair for like a year. My own hair is just as long, almost I feel, it’s just not as thick!

What conditioner do u use that ur hair always looks smooth?
Do u use keratin threatment? If, yes pls let me know about. Thank u so much

Right now I use Maria Nila. Check out my post about it HERE. 

Hej! Hur stylar du din lugg mm för att få en sån fin form på den?
Kram

THERESE: På salongen brukar jag styla Sanne med en bred plattång och till bröllopet använde jag en större locktång.

SANNE: Hej! Jag brukar inte styla den till vardags, då bara låter jag det självtorka och nu har Therese klippt luggen på mig till typ mitten av kinden så den är lite kortare nu, älskar det! Det ger lite mer volym och form till ansiktet. När jag lockar det så lockar jag det med en smal locktång och då brukar jag försöka locka luggen ut från ansiktet. Jag har tänkt att göra en youtubevideo på hur jag fixar håret!

Ofixat hår, bara dragit över luggen:

Fixat hår med locktång:

Hur gör din frisör när hon färgar ditt hår? Täta slingor? Flera färger som hon blandar ? I folie?
Nyansering ?

THERESE: Jag brukar blanda tunna slingor med några bredare som läggs i en balayageteknik för att få en snygg mix av olika slingor. Tycker det blir snyggt när man sparar mycket av ens egna bottenfärg som bas. Efter slingorna nyanserar jag Sannes hår i en mocca ton. Sen har jag faktiskt valt att jobba med flera olika färger och lite mörkare med hjälp av förlängningen. Allt för att slippa färga Sannes egna hår så mycket. Ett enkelt och effektivt sätt att kunna förändra håret snabbt och ofta.

Vad kostar det? Och hur mycket kostar det sen att fixa till dom hela tiden? Hur ofta måste man byta ut hårslingorna?

THERESE: En vanlig förlängning som Sannes har ett frånpris på 6600:- upp till 9000:- beroende på mängden av hår. Dvs hur många paket man väljer att sätta i. Så vill man ha ett exakt pris så rekommenderar jag att boka en konsultation där man spikar vad som ska göras och då kan få ett exakt pris.

Hej fina Sanne, jag är sååå sugen på hairtalk men tycker att det är så dyrt! Hur ofta måste man köpa nytt hår? Varje år eller kan man ha det 2 år kanske?

THERESE: Jag kan hålla med om att Hairtalk ligger högt i pris, särskilt om man jämför med andra konkurenter. Men du får det du betalar för. Jag tycker personligen att det är det bästa på marknaden om du ska göra en förlängning. Om du sköter håret riktigt bra så kan du ha det i 10 månader – 1 år, men du kommer vilja byta ut det efter det.

Ja, jag frågade förut om ditt hår blev orange, faktiskt ser det lite orange ut på bilden i detta inlägget? Menade du att du tonat o slingas löshåret oxå?

THERESE: Det måste ha varit ljuset på bilden som gjorde att nyansen såg missvisande ut, för Sannes hår är inte orange. Men det har både varma och kalla toner – dvs en mocca blond nyans.

Och vilka färger har du, samt hur många paket har du i? Kram!

THERESE: Hairtalk nyanser: 18/25 23/613 613/18

1 paket 18/25 1 paket 23/613 1 paket 613/18 alla 40 cm

Vilka produkter använder du? Schampoo, balsam, inpackningar? Vad använder du för produkter och hur gör du när du stylar ditt hår utsläppt oftast? Hur ser ditt hår ut utan hairtalk? hur långt är ditt egna? Äter du nåt kosttillskott för håret?

SANNE: Det är rätt tunt men ändå “bra” hår. Jag äter ganska bra och försöker ta hand om året, jag var bara sugen på att prova en förtjockning till bröllopet men jag tycker om mitt hår! Jag har ju aldrig haft extensions tidigare och har alltid gillat mitt hår. Mitt egna hår är lika långt ungefär, det längsta är lika långt sedan kanske det är lite mer uppklippt! 

Just ja en till fråga, kan du inte filma när du själv stylar ditt hår. Du är så otroligt vacker!

SANNE: Jag tänkte faktiskt göra en youtubevideo på hur jag stylar det! TACK! <3

Hej!
Jag undrar hur din frissör färgar ditt hår? Highlights och lowlights? Vilka färgnyanser använder hon till ditt hår?
Tack på förhand!

THERESE: Se föregående svar ang teknik. Dock kan jag inte skriva ut några recpet/färgkoder då allt handlar om ditt privata utgångsläge och önskat resultat. Den toningen/nyanseringen jag använder på Sanne kanske inte alls funkar med ditt hår. Det bästa du kan göra om du t ex vill ha Sannes färg är att visa bilder för din frisör så får hon/han avgöra om det är genomförbart på dig. Det enda jag kan säga är att jag jobbar med Loreal och är supernöjd med deras färger samt toningar.

Hur länge har du använt hairtalk och (om du haft i flera omgång) hur många ggr sätter du om håret innan du köper nytt hår?

THERESE: Vi satte i Hairtalk inför bröllopet och har gjort en omsättning precis innan Sanne lämnade Sverige. Om Sanne hittar någon som kan göra omsättningar bra i Buffalo så räknar jag med att vi sätter i nytt hår någon gång under våren.

Hur många paket Hairtalk och vilken längd?

THERESE: 2 paket colormelts och 1 paket vanligt 40cm vilket innebär 5 paket, dvs lite mer än en rekommenderad förlängning samt förtjockning.

Såhär såg behandlingen ut; Före, processen och efter.

Love your hair!
– What kind of extensions do you have? Tapes?
– And which brand are the extensions?
– How many extensions do you gave in your hair?
– How many cm are the extensions? 40cm?
– How long do you let them in?
– And how long is your own hair? Sorry so much questions hihi

Hi! I use hairtalk, it’s a tape in extension. For my wedding I had 2 package of colormelts and one package with regular which is 40 cm and 5 packages total. A little more than a “regular” extension treatment. I take out my extensions and put them in again every other month. My hair is just as long, just not as thick! xo

Produkter som får det att se så glansigt och fint ut utan att det ser fett ut?

THERESE: Nytvättat hår med bra produkter (dvs frisörschampo, balsam och inpackning som är specialanpassat utefter dina behov) är mitt bästa tips. Sen kan man använda torrschampo med gott samvete redan dag ett för att få en härlig textur men samtidigt behålla glansen.

What style cut do you ask for? And how do you style it

THERESE: ”The model cut” – A classic technique that works well on girls that like to style their hair a lot. The technique is built on that you cut it dry based on hos the costumer wants it.

Jag har börjat tappa mycket hår. Har du något tips för att undvika det? Jag skulle helt göra det utan att äta vitaminer eller liknande. Tack för en bra blogg

THERESE: Skönhet kommer inifrån. Ät en bra balanserad kost (gärna b-vitamin berikad kost), se till att du får ordentligt med sömn, drick vatten och stressa inte. Sugarbears är ett perfekt tillskott om du inte vill äta piller. Om det tillfälliga håravfallet inte är stressrelaterat så kan du räkna med att du är inne i en cykel. Det går oftast över efter ett par veckor men det tar ibland upp till ett år innan man får ordning på det igen. Håll ut och använd bra produkter. Massera gärna din hårbotten när du tvättar håret för att få igång blodcirkulationen.

Hi Sanne, love your hair!
I saw on Instagram that you wear extensions from Hairtalk.
How many extensions do you have? And how long are they?
And how long could you let them in? xo Julia

Hi! Thanks! Yes, I had 5 packages for my wedding, now I might have a few less. Mine are 40 cm then she cut it. I let them in for 2 months at most and then change them. Xo

Love your hair. Can you take a picture of your own hair to see the diferent between your natural hair and with extension. Also, I want to know how often do you watch your hair and what products do you use. Can you share with us your daily routine. Also, I would love if you share in the future your makeup rutine. Thank you!

Thanks! Here’s some pics. I wash it like every third day. I totally see a difference between my own hair and my hair with haritalk, big difference. My hair is not as thick and it’s so much easier to get volume and style my hair with hair talk. I use products from Maria Nila, I use schampoo and conditioner other than that not much. I don’t even blow dry it I just wash it and let it self dry. I can share my make up routine in another post or in my youtube channel. Xo

Before – after;

Hej! Hur förklarar man Sannes hårfärg om man t.ex. ska berätta för frisören hur man vill ha det?
Kram

THERESE: Enklast är om du visar bilder från hennes blogg/instagram. För alla upplever toner/nyanser olika och det blir oftast ännu svårare om man ska försöka döpa färgen. Jag personligen älskar när mina kunder kommer med referensbilder. Både på toner/nyanser/färger de gillar samt saker de inte gillar. Mycket enklare för mig som frisör att förstå då.

Har ni fler frågor eller vill boka en tid når ni mig enklast på [email protected]

Jag tar alltid emot nya kunder i mån av tid. En klipp och färgning hos mig kostar ca 3000-3600 och jag jobbar på BANGS/Riddargatan 20 måndag-fredag. Ni är alla varmt välkomna att höra av er!


1 kommentarerEn kommentar om “Det stora inlägget om mitt hår – Q&A med mig och min frisör! // The big post about my hair – Q&A with my hairdresser!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Åh var är den fina gröna klänningen ifrån? Precis en sådan jag är på jakt efter! Ha en fin dag fina du <3

    Reply